© © 2024 S-B-E Ltd

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN BELÇİKALILAR İÇİN NELER DEĞİŞİYOR?

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN BELÇİKALILAR İÇİN NELER DEĞİŞİYOR?

Bruxelles Korner

Kadir Duran

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN BELÇİKALILAR İÇİN NELER DEĞİŞİYOR?

İşte 1 Haziran'da Belçikalılar için değişenler!
Ülkemizde her ay bir dizi değişiklik yaşanıyor. Haziran ayında ulaşım, çalışma hayatı ve inşaat ile federal ve bölge seçimleri gerçekleşecek.
Haziran ayında yürürlüğe giren değişiklikler şöyle:



1-) İşe gidiş masrafları işverenler tarafından daha fazla karşılanacak
İşçinin işe gidiş maliyetinin yüzde 71,8'i işveren tarafından işçiye geri ödenecek.

2-) Kariyer kesintisine ilişkin idari prosedürde değişiklik
Kariyer kesintisiyle ilgili idari prosedürde değişiklik yapıldı. Buna göre kariyer kesintisi talebinin iletilmesi için ilk yıl boyunca ilk adım, elektronik ortamda entegre bir kağıt formatı seçilmesi gerekiyor.
Ulusal İstihdam Ofisi (ONEM) web sitesinde, taleplerin karışık olduğu, işveren tarafından çevrimiçi olarak doldurulduğu, işçi tarafından ise kağıt formatında yanıtlandığına dikkat çekilerek uygulamanın ortadan kaldırıldığı duyuruldu.
Yönetmeliklere göre uygulamada istisnalar bulunuyor. İstisnalar, eğitim sektörü ve askeri güçlere yönelik gereklilikler, Valon ve Brüksel Bölgelerinin bölgesel, il, belediye ve topluluk idareleri için geçerli.

3-) İnşaat açık artırma pazarına giren girişimciler için tavanlar artıyor
İnşaat sektöründe açık artırma pazarı için tavan fiyatlar yüzde 20 oranında artırılacak. Mart 1991 tarihli yasanın uyarlaması olarak gerçekleştirilen düzenleme, esas olarak Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesinden bu yana inşaat sektöründeki maliyet ve fiyatların gelişimini dikkate alıyor.
İnşaat sektöründe iş sınıfı göz önünde bulundurularak 1. sınıf geçiş kartına sahip girişimci olarak kabul edilebilecek maksimum tutar 135 bin ile 162 bin euro arasında olacak.
Maksimum aylık fiyatlar diğer sınıflar için şöyle olacak: Sınıf 2 için 275 bin ile 330 bin euro, sınıf 3 için 500 bin ile 600 bin euro, sınıf 4 için 900 bin ile 1,08 milyon euro, sınıf 5 için 1 milyon 81 euro ile 2 milyon 172 euro, sınıf 6 için 3 milyon 225 ila 3 milyon 870 milyon euro. Sınıf 7 için ise 5 milyon 33 milyondan 6 milyon 396 milyon euro.

4-) 16 ve 17 yaşlarındaki Belçikalılar Avrupa Parlamentosu için oy kullanacak
9 Haziran’da Belçika’da Avrupa Federal ve Bölge Seçimleri olacak.
Seçimde, 16 ve 17 yaşlarındaki Belçikalılar da Avrupa Parlamentosu üyelerini seçmek için oy kullanacak. Belçika'da bu oylama, yaklaşık 280 bin genci ilgilendiriyor.

5-) Kadir Duran federal milletvekili adayı
Brüksel Flaman 19. listesinde Team Fuad Ahidar'dan Kadir Duran beşinci sıradan aday oldu. Duran, federal milletvekili seçilmesi durumunda özellikle vergi ve sosyal güvenlik sistemi kanunlarının gözden geçirilmesi için çalışma yapacağını açıkladı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER