© © 2024 S-B-E Ltd

14 yaşındaki Zehra Yüksel, tüm aramalara rağmen hala bulunamadı

Belçika'nın Wevelgem belediyesinde ikamet eden ve 7 Şubat tarihinden bu yana kayıp olan 14 yaşındaki otizmli Zehra Yüksel’in bulunmasına yardımcı olabilecek küçük bir ayrıntı da olsa, bilgisi olanların polise veya 0484 86 32 02 mobil numaradan ailesine ulaşması önemle rica olunur.

Bruxelles Korner -  Zehra Özer

7 Şubat Çarşamba günü sabaha karşı saat 04:22 de Wevelgem'deki evinden üzerine montunu ve telefonunu almadan çıkıp giden 14 yaşındaki otizmli Zehra Yüksel tüm aramalara rağmen hala bulunamadı.

Evden ayrıldıktan bir gün sonra,  8 Şubat Perşembe günü saat 14:20 de büyükbabası tarafından Gent Sint-Pieters istasyonunda görülen Zehra, farkedildiği esnada hızlıca kaçarak gözden kayboldu.

Zehra'nın babası olan Ali Yüksel HLN gazetesine verdiği reportajda, "İstasyon yetkililerinden 7 Şubat'ta kondüktör tarafından biletsiz trene binmekten hakkında işlem yapıldığını öğrendik. Evden ayrılırken yanına en fazla 12 avro kadar para almış olabileceğini tahmin ediyoruz, kızımız için çok endişeleniyoruz. Geçen hafta Perşembe gününden bu yana izini tamamen kaybettik.   

Zehra, 30 Ocak Salı günü de okul çıkışı eve dönmemişti.

Bundan önceki kaybında da babam onu ​​şans eseri Gent Sint-Pieters istasyonunda bulmuştu. Ona kavuştuğumuzda iki gün kayıptı ve dışarıda bakımsız kalmıştı. Zehra bizimle eve gelmek istemedi. Kendisiyle konuştuk ve onu bir psikiyatri kliniğe yatırma konusunda ikna ettikten sonra klinik de yeterli yer olmadığını öğrendik. Zehra'ya yer açılana kadar biraz beklememiz gerekiyordu. Kızımız bizimle eve gelmek zorunda kaldı. Bu arada evde hep birlikte oldukça güzel vakit geçirdik. Zehra otizmli olduğundan başkalarıyla iletişim kurmakta ve duygularla baş etmekte zorlanıyor. Geçen hafta Çarşamba günü profesyonel yardım alması için evimize psikiyatri uzman gelecekti. Zehra bakım altına alınmayı artık kabul etmişti. Biz Çarşamba sabahı saat 7:00 de uykudan uyandığımızda onun evde olmadığını farkettik.

Ailenin evinin kapı zili kamerasından alınan görüntülerde kızın sabah saat 04.22'de evden ayrıldığı görüldü.

Biz kamera görüntülerini inceledikten sonra onun ceketsiz, telefonsuz ve cebinde en fazla 12 avroyla evden ayrıldığını öğrendik. Başta nereye gitmiş olabileceğinden hiç bir fikrimiz yoktu. Ailece onu aramaya koyulduk. Bir gün sonra babam onu ​​ilk kaybında olduğu gibi tekrar Gent Sint-Pieters istasyonunda farketti, Zehra dedesini görünce kaçmayı başardı. O zamandan bu yana ortadan kayboldu ve nerede olabileceği konusunda hiçbir fikre sahip değiliz.      

Zehra'nın ailesi polise başvurmanın yanı sıra istasyonların güvenliğinden sorumlu Securail ve kayıp çocuklar vakfı Child Focus ile de temasa geçti.

Child Focus,  harekete geçebilmek için savcılıktan onay alması gerektiğini, bu nedenle biraz beklenmek zorunda olduğunu bildirdi. Polis de yürütülen soruşturmayı beklememiz gerektiğimizi söyledi. Hiç birşey yapmadan öylece beklemeye yürek dayanmıyor, sürekli endişe içindeyiz. Zehra 30 Ocak'a kadar hiç evden kaçmamıştı.

Ebeveynlerin yanı sıra diğer aile fertleri de günlerdir kayıp kızı arıyor

Kortrijk, Gent ve Anvers istasyonları dahil olmak üzere her yerde Zehra'dan bir iz arıyoruz. Artık elinde parası olmadığını düşünerek istasyon yetkililerinden kaçak trene binmekten kondüktörlere yakalanıp yakalanmadığını sorduk. 7 Şubat Çarşamba günü sabah saat 10:00 sıralarında Anvers Merkez İstasyonunda bir kondüktör tarafından farkedildiğini ve yaklaşık iki saat sonra Waregem İstasyonunda biletsiz trene bindiği için hakkında 90 avroluk para cezası işlemi yapıldığını öğrendik. Elde ettiğimiz bilgileri istasyonlardaki kamera görüntülerinin titizlikle incelenmesi için polise ilettik," açıklamalarında bulundu.    

Zehra 1m68 boyunda, uzun koyu kahverengi saçlara ve kahverengi göz rengine sahiptir. Ortadan kaybolduğunda üzerinde bej kargo pantolon, kahverengi fermuarlı kapüşonlu üstü,  Puma markalı beyaz spor ayakkabısı ve gri desenli siyah spor çantası vardı. En son koyu renkli pantolon ile görülmüştür.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER