© © 2024 S-B-E Ltd

Bebeğini derin dondurucuya koyan Belçikalı anneye yedi yıl hapis cezası verildi

Güney Fransa’nın Aude ili'nde Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, bebeğini doğurduktan kısa bir süre sonra derin dondurucuya koyan Belçikalı bir anneye, yedi yıl hapis cezası verildi. Mahkeme aynı zamanda anneye "kısmi akıl hastası" raporu verdi.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

Doğum kontrol yöntemlerine şiddetle karşı olan 32 yaşındaki Nathalie De Mey, dün mahkemede  2 Şubat 2011 tarihinde doğan oğluna "herhangi bir zarar vermek istemediği"  için, onu doğduğundan kısa bir süre sonra dondurduğunu itiraf etti.   

Limoux kasabasında yaşayan Belçikalı’nın evinde, derin dondurucuda battaniye ye sarılmış yeni doğan bebeğin cesedi kadının boşandığı eşi tarafından bulunmuştu. Adam oraya ortak ebeveynlik sistemi altında, 3 ve 7 yaşlarındaki iki kızlarını almaya gelmişti. Yapılan otopsi raporuna göre, bebeğin canlı olarak doğduğu ve donarak öldüğü tespit edildi.    

Geçici olarak onaltı ay tutuklu kalan De Mey 2012 yılının Ağustos ayında serbest bırakıldı ve mahkemesine dışarıdan devam etti. Avukatına göre kadın bu cinayeti, iki kızının biyolojik babası olan eski kocasına üçüncü çocuğun biyolojik babası onun olmadığını itiraf etmekten korktuğu için işledi.

Psikiyatrik muayene de böyle bir teşhis konulmasada, avukatı "cinayetin işlendiği anda kadının kısmi olarak akli dengesi yerinde olmadığını" savundu. Kadının "bilerek reşit olmayan birini öldürmekten" ömür boyu hapis cezası alma riski vardı.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER