© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika Delhaize'den 380 milyon euro talep etti

Belçika Delhaize'den 380 milyon euro talep etti

Avrupa Birliği Ekonomi kurtarma planı çerçivesinde Belçika 'ya 770 milyon euroluk ilk ödemeyi yaptıktan sonra Belçika covid-19 krizini gidermek için ilk kançayı Hollanda şirkeine attı, vergi dairesi Delhaize'den ( super gıda market) 380 milyon euro talep etti

Talep edilen miktar, Delhaize mağazalarının geçen yıl elde ettiği kârın ve mağazaların toplam satışlarının neredeyse dört katı.

 

Belçika vergi makamları Delhaize'den 380 milyon euro talep etti

.

L'Echo ve De Tijd gazetesine göre Belçika vergi makamları Delhaize'nin ana şirketi Albert Heijn ve Bol.com'dan 380 milyon avroya kadar bir miktar talep ediyor. Vergi dairesi , Hollandalı grup Ahold Delhaize'nin Amerikan Delhaize mağazalarını vergi ödemeden alındığına inanıyor.

Talep edilen miktar, Delhaize mağazalarının geçen yıl elde ettiği kârın ve Belçikalı Albert Heijn mağazalarının 2019'daki toplam cirosunun neredeyse dört katına tekabül ediyor.

Avrupa, Amerika ve Asya'da faaliyet gösteren Ahold Delhaize grubunun yıllık satışları yaklaşık 75 milyar avro.

Belçika vergi şubesinin iddiası Ahold Delhaize'nin 2016 yılında Hollandalı grup tarafından devralınan Belçikalı Delhaize'nin Amerikan mağazalarını 2018 yılında satın alma şekliyle ilgili.

Belçika'ya göre, Delhaize'nin Amerikan mağazaları, Hollandalıların ödediği miktardan daha değerliydi ancak Ahold Delhaize vergi makamlarına talebini kabul etmediğini söyledi.

Ahold Delhaize, faaliyet raporunda, elinde çeşitli yasal seçenekler bulunduğunu belirterek, tutumunu şiddetle savunacağını vurguluyor.

 

Blga / Kadir Duran

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER