© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika 1 Ağustos'ta neler değişiyor

Belçika 1 Ağustos'ta neler değişiyor

Belçika 1 Ağustos'ta neler değişiyor

ALIŞ GÜCÜ -Tüketim kuponu şeklinde 500 Euro'luk bir korona primi

Kriz sırasında iyi sonuçlar alan şirketler, çalışanlarına 1 Ağustos 2021 tarihinden itibaren maksimum 500 Euro tutarında korona ikramiyesi primi verme olanağına sahiptir. Bu tek prim, bir tüketim kuponu şeklini alacaktır. 31 Aralık 2021 tarihine kadar verilebilir.

Böyle bir önlemin amacı iki yönlüdür: çalışanların satın alma gücünü artırmak ve koronavirüs pandemisinin ardından ekonomik toparlanmaya katkıda bulunmak. Prim, 31 Aralık 2022'ye kadar Belçika'daki bazı işyerlerinde ve kuruluşlarda kullanılabilir . Hükümetin iyi sonuçlar elde eden şirketleri belirlemek için kesin kriterler belirlememiş olması nedeniyle, işverenlerin bu ikramiyeyi verip vermemekte özgür olacağı belirtilmelidir." .

BPOST - Kayıtlı mektupları almak için yeni bir hizmet

Bpost'un ücretsiz "Sign For Me " hizmeti Ağustos'tan itibaren kullanıma sunulacak.

Alıcı yokken bile evde kayıtlı mektupları almanızı sağlar. Önce postanede veya posta noktasında bir vekaletname imzalamanız gerekirdi.

Kayıtlı bir ürün, alıcıya teslim edildiğinde imza gerekiyordu. Yokken postacı bir arama kartı bırakır. Alıcı daha sonra öğeyi 15 gün içinde bildirimde belirtilen postaneden alınıyordu . Artık bpost kayıtlı mektupların çoğunu doğrudan alıcının posta kutusuna yatırması için yetki vermek mümkün olacak. Bunu yapmak için, kimlik kartınızla bir postaneye veya posta noktasına kaydolmanız gerekir.

ŞİRKETLER - Şirketler 1 Ağustos'tan itibaren dijital olarak oluşturulabilir

1 Ağustos 2021'den itibaren bir şirketi dijital olarak dahil etmek mümkün olacak. Şimdiye kadar şirket kurmak isteyen girişimciler imza için notere gitmek zorundaydı.

Şu andan itibaren, noter ile bir video konferans sırasında elektronik olarak, uzaktan işlem yapılabilir.

Bu dijitalleştirme tüm tüzel kişiler için geçerlidir ve girişimciler için herhangi bir ek maliyet oluşturmaz.

Dolandırıcılık şüphesi durumunda her zaman fiziki görünüm talep edilebilir.

Belçika'da her yıl 32.000'den fazla şirket kuruluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER