© © 2024 S-B-E Ltd

Belçika Emirdağlılar Birliği gelenek haline gelen 4. KIR ŞENLİĞİNİ düzenlendi

Belçika Emirdağlılar Birliği (BEB) 21 Mayıs pazar günü Wachtebeke Provinciaal domein Puyenbroeck’ta gelenek haline gelen 4. “KIR ŞENLİĞİNİ” düzenlendi. BEB başkanı Osman Mızrak ve tüm yönetim kurulu Ramazan ayının arifesinde vatandaşları biraraya getirerek onlara açık havada doyasıya eğlenmelerini sağladılar.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

Geçtiğimiz Pazar günü  kır şenliğine katılan vatandaşlar saat 12:00 den itibaren yavaş yavaş akın etmeye başladılar ve saat 15:00 e doğru tüm eğlence alanını kapladılar. Grup Ceyöz’ün değerli sanatçı ve müzisyenleri Mustafa Ceylan, Özgür Murat Yavuz ve Bilgin Hashimov un organizasyonu altında değerli sanatcılar Erkan Saraç ve Emine Tokail şenliğin programını onurlandırarak sahnede gelenlere  neşe saçarak doyasıya eğlendirdiler.

Türk mutfağının birbirinden farklı lezzetli yiyecek ve içecek standları vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca ürün ve  hizmet tanıtımını yapan standlar bulundu. Sosyal kültürel etkinlik tombala çekilişi eşliğinde Cihat Nedim Sayın’ın büyük ödülü olan tatil paketinin 2 yetişkin ve 2 çocuk için Roma Beach Resort & Spa otelinde 4 gün 4 gece konaklama ve yerel esnafların sürpriz hediyelerin de verildiği dolu dolu bir program akışıyla katılanları doyasıya çoşturdular. Anneler ve babalar güneşli hava da canlı müziğin tadını çıkarırlarken çocuklar gün boyunca alana kurulan 5 dev zıplama balonlarında doyasıya oynadılar.       

Şenlik alanında ayrıca Tevhid Camii yönetim kurulu üyesi Muhammed Ali Kaya,  “Hasene” Mazlum ve Mağdurlar için el ele yardım kampanyası için bir stand kurarken, Gent Eyad Eski başkanı Muammer Sayın Antaya’da bulunan beş yıldızlı Roma Beach Resort & Spa otelinin tanıtımını yaptı. Entegrasyon Ve Dialog Vakfı Belçika Genel Başkanı Ahmet Kuru da bir stand kurarak Belçika’ya entegrasyon yolunda kanunlarla ilgili vatandaşlara hizmetlerini tanıttı ve Yetimoğlu Fuat Biçici’de BCC Danışmanlık hizmetinin SSK – BAĞKUR Emeklilik islemleri, Yurt Dısı Emeklilik Islemleri, Emlak Danısmanlığı ve Kabir Tadilat ve Yenilenme hizmetlerinin tanıtımını yaptılar. AHİ- İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri Ali Koç ve Yavuz Öz faaliyet raporlarının dergilerini ve afislerini halka sunurak yardım kampanyalarını tanıttılar. Ayrıca Partena yetkilileri Ary Maes, Volkan Ateş ve Belçika Türk Dernekler Birliği (Turkse Unie) Başkanı Saban Gök ve çalısanları Partena sigortası altına Belçika’da başarılı "çok kültürlü" bir toplum inşa etmek için yenilerde başlatıkları “Hayat” projelerinin tanıtımını yaptılar.     

BEB yönetiminin halka sunduğu 4. Kır şenliği akşam saat 20:30 ‘a  kadar devam etti. Çoğu vatandaslar alandan ayrılırlarken memnun kaldıklarını dile getirdiler. Kır şenliğinde gün boyunca yaklaşık 5000 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Grup Ceyöz  son alarak tüm BEB yönetimini podyum önüne davet ederek onları oyun havalarıyla bir güzel çoşturdu. Yorucu da olsa başarılı geçmesinin vermiş olduğu mutluluğuyla sona eren bir günden sonra bunu çoktan haketmislerdi.  Belçika'nın Gent şehrinde tüm vatandaşlara hazırladıkları etkinliklerde emeği geçen başkan Osman Mızrak ve tüm yönetim kurulu ve üyeleri, bir başarının altına daha imza atarak gelecekteki faaliyetlerinde tekrar bir araya gelmek dileğiyle, katılanlara bu hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşadılar.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER