© © 2024 S-B-E Ltd

BELÇİKA'DA AĞUSTOS AYINDA NELER DEĞİŞİYOR?

BELÇİKA'DA AĞUSTOS AYINDA NELER DEĞİŞİYOR?

Bruxelles Korner

Kadir Duran

 

BELÇİKA'DA AĞUSTOS AYINDA NELER DEĞİŞİYOR?

Bazı primlerin kısıtlamaları, sağlık hizmetlerinin, tasarruf hesaplarının ödenmesinin askıya alınması... Belçika'da Ağustos ayında neler değişti?

 

Belçika’da Ağustos ayından itibaren sağlık, finans, turizm, enerji ve ulaşım sektörlerine yönelik önemli değişiklikler getirildi.

Yürürlüğe giren değişiklikler şöyle:

1-) Meme kanseri tedavilerinin geri ödenmesi

Meme kanserine yönelik tedavi planları ve cerrahi müdahalelerin geri ödemesi, bu uygulamaların Belçika'daki 150 onaylı meme kliniğinden birinde yapılması şartına bağlı olacak. Sonuç olarak lisanssız hastaneler artık bu prosedürler için finansman alamayacak ve bakım için hastalara fatura kesemeyecek.

2-) İsrail'e seyahat için yeni elektronik yetkilendirme

90 güne kadar konaklamalar için İsrail'e giden Belçikalı turistlerin ülkeden ayrılmadan önce Elektronik Seyahat izni (ETA) başvurusunu doldurması gerekecek. ABD'de yürürlükteki sisteme benzeyen bu yeni düzenleme, giriş kontrollerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

 3-) Beobank'taki tasarruf hesaplarındaki değişiklikler

Beobank, iki tasarruf hesabının faiz oranlarını değiştirdi. Buna göre sadakat bonusu bir derece artarken taban oran bir miktar azalacak.

Büyük, uzun vadeli projelere yönelik Save Plus tasarruf hesabının yeni taban oranı, önceki yüzdeki 0,40'a kıyasla yıllık bazda yüzde 0,30 oldu. 50 bin euronun üzerindeki tutarlar için sadakat bonusu yüzde 1,70'den yüzde 2'ye, 50 bin euronun altındaki tutarlar için ise yüzde 0,80'den yüzde 0,90'a çıkıyor.

4-) Brüksel'de "Renolution" ikramiyelerinin askıya alınması

Taleplerin yoğunluğu nedeniyle Brüksel Bölgesi, yenileme ve enerji tasarrufu yatırımlarına yönelik ikramiyeleri 16 Ağustos'tan itibaren ödeyemeyecek. Bir sonraki ödemeler en geç 1 Ocak'tan itibaren mümkün olacak.

Daha önce talepte bulunan kişilere, urban.brussels veya Bruxelles Environnement'ten posta yoluyla bilgi verilecek.

5-) Şarj istasyonlarındaki vergi indirimi süresi

Şarj istasyonlarındaki vergi indiriminden yararlanmak için bir ay kaldı.

31 Ağustos 2024'e kadar elektrikli şarj istasyonu satın almak için ödeme yapan Belçikalılar vergi indiriminden yararlanabilecek.

6-) Disney+'da şifre paylaşımına son

Netflix'ten sonra artık hesap paylaşımı sorununu çözme sırası Disney+’ya geldi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER