© © 2024 S-B-E Ltd

“Biz göç eden ailelerin çocuklarıyız”

“Biz göç eden ailelerin çocuklarıyız”

BRUXELLES KORNER

Huseyin Ekmekci

 

“Biz göç eden ailelerin çocuklarıyız”

                 https://www.facebook.com/share/v/CbYkNe4q925FUmFb/

 

Belçika ve Türkiye arasında imzalanan Göç Anlaşması'nın 60. yıl dönümü için düzenlenen Gurbet Kuşu Festivali’nde gerçekleşen müzayedede Ressam ve Gazeteci Kadir Duran “Biz göç eden ailelerin çocuklarıyız.” dedi.

 

Belçika ve Türkiye arasında 16 Temmuz 1964'te imzalanan Göç Anlaşması'nın 60. yıl dönümü için düzenlenen Gurbet Kuşu Festivali, Santral İstanbul’da gerçekleştirildi.

 

Festivale T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika Ankara Büyükelçisi Bay Paul Huynen, Belçika Başkonsolosu Bay Tim Van Anderlecht, Sanatçı Hadise ve Belçikalı Türk vatandaşları ile İstanbullular katıldı. 

Festivalde sahne alan Türk kökenli Belçika vatandaşı sanatçılar Kubat, Doğukan Manço ve Ali Pınar da göç temalı şarkıları seslendirdi.  

Etkinlik çerçevesinde Belçikalı yazar Tom Naegels’in göç üzerine yazdığı kitabın ele alındığı seminer, atölyeler, Belçika yemeklerinden örneklerin bulunduğu stantlar ve sanat sergileri de yer aldı.

Müzayedede sanat eserleri satışa sunuldu

Festival çerçevesinde ayrıca deprem nedeniyle yakınlarını ve evlerini kaybeden Hatay’daki vatandaşlara destek olmak amacıyla bir müzayede yapıldı. Müzayedede yurt dışında yaşayan Türk kökenli sanatçıların eserleri alıcıyla buluştu. 

“Burada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum”

Müzayedeye “Gelin” isimli resmiyle katılan Bruxelles Korner Genel Yayın Yönetmeni Ressam ve Heykeltıraş Kadir Duran yaptığı konuşmada “Hatay’da hayatını kaybeden vatandaşlarımız için düzenlenen bu müzayedede benim de eserimin yer alması ve alıcı bulması beni son derece mutlu etti. Bu kitapçık içinde Belçikalı Türk kökenli sanatçıların eseri yer alıyor.

Biz göç eden ailelerin çocuklarıyız. Babam 1965’te Brüksel’e gelmiş. Biz de Belçika’da büyüdük ve farklı farklı yerlere geldik. Hepimiz farklı meslek sahibi olduk. Ben mali müşavirim ve gazetecilik yapıyorum. Belçika’daki Türk toplumuna haberler aktarmaya çalışıyorum.  Ayrıca sanatla ilgileniyorum, resim ve heykellerden oluşan koleksiyonum var. Burada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı.  

“Yaralarımı resimle sardım”

Ressam Nergiz Şahin de konuşmasında “Resimde çok güçlü duygular var. Ben ve eşim iki çocuk kaybetmiş birisi olarak Hatay’da yakınlarını hayatını kaybetmiş insanların acısını çok iyi anlıyorum. Ben yaralarımı resim yaparak sarmaya çalıştım. Bu resim de onlardan birisi.” sözleriyle duygularını paylaştı.

 

https://www.facebook.com/share/p/yZ3ZrrQKNrN9pSfw/

ALBUM TUM FOTOGRAFLAR

https://www.facebook.com/share/p/34cS4MYNVSpNmnkC/

https://www.facebook.com/share/v/1EdFoUuNVYjJzkH3/

https://www.facebook.com/share/cP1Weraw5HAsvuqi/

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER