© © 2024 S-B-E Ltd

BRÜKSEL HALA BÜYÜK KAZANMAK İSTEYENLERİN YERİDİR

Flaman bölgesinin küçük olmasına rağmen, maaşların bölgelere göre önemli farklılıkları vardır. Yani ülkenin geri kalanına göre başkentinde maaşlar daha iyi ödeniyor. Limburg ve Batı Flaman bölgesinde iseniz diğer illerde ki meslektaşlarınızdan daha az kazanırsınız.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

Brüksel
Araştırma şirketi iVOX ve vacature.com tarafından yapılan son bir araştırma, Brükselde ki işçilerin % 47 sinin ayda 2000 euro’dan fazla kazandığını tespit etti. Neden mi? Çoğu çok uluslu şirketler başkentine yerleşmiştir ve şehir birçok uluslararası kurumlara ev sahipliği yapmaktadır.

Flaman-Brabant

Biz Flaman illerinin ortalama maaşını karşılaştırdığımızda, Flaman Brabant bölgesinde çalışmanın iyi bir seçim olduğunu görüyoruz. Ortalama net maaş orada 1903 euro’dur. Ve Brabant işçilerinin % 34’ünden fazlası aylık net olarak 2.000 euro’dan fazla kazanıyor. Ülkenin en büyük üniversitesine ev sahipliği yapan bir eyalet başkenti için bu şaşırtıcı değildir. Pek çok genç eğitiminden sonra orada kalıyor ve yüksek eğitimlilere oldukça fazla talep vardır.

Anvers ve Doğu Flaman bölgesi

Il sınırları içinde Flaman bölgesinin en büyük kentine sahip olan Anvers’in ortalamanın üzerinde olduğu  şaşırtıcı olmamalıdır. Çalışanlarının % 32.7 ‘den fazlası 2.000 euro kazanıyor. Anvers limanı ülkenin en büyük işverenlerinden biridir ve petrokimya gibi bir sektör iyi ödüyor. Ayrıca, Doğu Flaman bölgeside ortalama 1924 euro’luk net bir maaş ile geçinmek için çekici bir ildir. Bölgenin uygun olması  birçok şirketlerin oraya yerleşmesine sebep oluyor.

Limburg ve Batı Flaman bölgesi

Bu illerde Flaman bölgesinin geri kalanından daha az kazanırsınız. Limburg bölgesinde 1784 euro’luk ortalama net bir maaşa razı olmak zorundasınız. Ve Batı Flaman bölgeside ülkenin diğer ilerine nazaran 1890 euro’luk  net bir maaş ile gerisinde kalıyor. Bu bölgelerin her ikisi de yerleşimlerinden dolayı bazı dezavantajlara sahiptir.

Kısacası…

Çalıştığınız il maaş miktarınızı etkiliyor. Ve dezavantajlarına rağmen bazen iş yerinizin evinizle arasında ki mesafeleri göze almanız aldığınız maaş miktarına değiyor.

*Araştırma 2017 yılının Nisan ayında araştırma bürosu iVOX tarafından 18 ve 65 yaşları arasında 2000 Flaman işçilerinin arasında yürütüldü.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER