© © 2024 S-B-E Ltd

BRÜKSEL’DE ANLAMLI GECE

BRÜKSEL’DE ANLAMLI GECE

Bruxelles Korner 

Kadir Duran

BRÜKSEL’DE ANLAMLI GECE

Kahramanmaraş depremzede çocuklar için inşa edilecek Yetimhane Projesi’ne destek amacıyla düzenlenen iftar yemeğine yoğun katılım oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yetim kalan 300 kız çocuğunu barındıracak Yetimhane Projesi’ne destek amacıyla Palais 11 platformu ve EYAD, MÜSİAD, MİSİAD ve yardım kuruluşlarının iş birliğiyle 18 Nisan’da Birmingham Palace'da iftar yemeği gerçekleştirildi.

Katılım bedeli kişi başına 25 euro olarak belirlenen geceye Belçika Engelliler, Yoksullukla Mücadele ve Beliriş'ten Sorumlu Emeklilik ve Sosyal Bütünleşme Bakanı Karine Lalieux,  Brüksel Bölge Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort, Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close, PS Brüksel Başkenti Federasyonu Başkanı Ahmed Laaouej, Sosyalist Parti’den Brüksel Başkent Bölgesi Barınma ve Fırsat Eşitliğinden Sorumlu Dışişleri Bakanı ve Sosyal Uyum ve Spor Bakanı Nawal Ben Hamou, Brüksel Başkent Bölgesi milletvekilleri Şevket Temiz, İbrahim Dönmez, Hasan Koyuncu, Nezahat Namli,Ixelles belediyesi ençümeni  Nevruz Unal ve Done Sönmez ile Liberal Parti’den Yeşim Güneş ve Halit Akkaş, Bağımsız Siyasetçi Yusuf Yıldız ile Avrupa Bağımsız Basın Birliği Başkanı ve Bruxelles Korner Genel Yayın Yönetmeni Kadir Duran ile bine yakın kişi katıldı.

Sponsorluğunu çeşitli kurumların yaptığı gecede, Belçika Engelliler, Yoksullukla Mücadele ve Beliriş'ten Sorumlu Emeklilik ve Sosyal Bütünleşme Bakanı Karine Lalieux ve Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close bir konuşma yaptı.

 İftar yemeği, üç haftalık yoğun çalışmalara katılan binlerce gönüllünün Dayanışma Zinciri Koordinatörü ve Brüksel Milletvekili Şevket Temiz'e kaynak yaratmak amacıyla bir yardım gecesi düzenlemesi çağrısında bulunmasıyla gerçekleşti.

 

Proje bedeli 2 milyon euro

Yetimhanenin 2 milyona mal olması planlanıyor. Yüksek teknolojiyle anti-sismik bir sistem ve konforlu bir mühendislikle donatılacak olan yetimhane için Millî Eğitim Bakanlığı, Aile Bakanlığı, İller Bankası ve Kahramanmaraş Belediyesi tarafından da kaynak sağlandı.

Brüksel Belediyesi de bu projeye 10 bin euro bağışla bulundu. Belçika Yardım Bağış Toplama Merkezi 12-12 Konsorsiyumu ise proje için 180 bin euroluk yardımda bulundu.

 

Plaket verildi

Gecede, CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk, Belçika Engelliler, Yoksullukla Mücadele ve Beliriş'ten Sorumlu Emeklilik ve Sosyal Bütünleşme Bakanı Karine Lalieux, Brüksel Bölge Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort ve Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close’a plaket verildi. EYAD’a ise 10 bin euroluk çek takdim edildi. 

Gecede kişiler yerine kurumlara ödül verildi. Radyo Gar Yöneticisi Zana Eminli Acar, SkyLive Radyo’dan Uğur Çalışkan, Brüksel Milletvekili Şevket Temiz ve nakliyatı gerçekleştiren şoförler Ramazan Soysal, Özgür Soysal, Ertuğrul Gültekin ve diğer şoförler ile gönüllülerin de ödül alması bekleniyordu.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER