© © 2024 S-B-E Ltd

Brükseldeki Flaman Entegrasyon Ajansı B.O.N

Brükseldeki Flaman Entegrasyon Ajansı B.O.N BRÜKSEL’DE KENDİNİZİ EVİNİZDE HİSSEDİN

B.O.N

BRÜKSEL’DE KENDİNİZİ EVİNİZDE HİSSEDİN

https://youtu.be/CPCsVU5sJ0o?si=8q9O7nLd-Vb7R4_A

 

YENİ GELEN YA DA UZUN SÜREDİR BELÇİKA’DA OLAN GENİŞ BİR GRUBA HİZMET VERİYORUZ!

Brükseldeki Flaman Entegrasyon Ajansı olarak hem yeni gelenlere hem de uzun zamandır Belçika’da yaşayanlara 4 aşamalı entegrasyon programı sunuyoruz.

Yaklaşık 20 farklı dilde ücretsiz olarak sunduğumuz uyum kurslarımız, farklı mekanlarda ve farklı zamanlarda gerçekleştiriliyor. İş ve aile durumunuzu göz önünde bulundurarak planladığımız uyum kurslarımızı online olarak da takip edebilirsiniz. Porgramın sonunda hak kazanacağınız uyum sertifikası, Belçika vatandaşlığı başvurusu yaptığınızda size yardımcı olabilir. Bu belgeyle ayrıca daha hızlı iş bulma şansını elde edersiniz.

Anadilinizde Hizmet

Size, ya sizin dilinizi konuşan elemanlarımızla ya da tercüman aracılığıyla hizmet veriyoruz. İhtiyacınız olan zamanı size ayırıyor ve kendinizi anlatmanıza imkan veriyoruz.

Entegrasyon süreci şu aşamalardan oluşur:

Uyum kursu: Brüksel ve Belçika’da yaşam, ikamet etme ve çalışma gibi konularda bilgi sahibi olursunuz.

Bu kursta -entegrasyon ya da vatandaşlık kursu da deniliyor- Belçika’da yaşamakla ilgili pek çok bilgiyi öğreniyorsunuz: iş piyasası, konut, sağlık hizmeti, ulaşım, çocuklarınız için eğitim, Belçika gelenekleri, haklarınız ve yükümlülükleriniz… Grup gezilerine katılıyor, yeni insanlarla tanışıyorsunuz ve farklı yeteneklerinizi geliştirmenize katkı sağlıyor. Uyum kursu ortalama 60 saat sürüyor. Kursu kendi anadilinizde ya da iyi anladığınız bir dilde takip edebilirsiniz.

Uyum kursu farklı yerlerde ve farklı saatlerde düzenleniyor. Sonunda aldığınız uyum belgesi Belçika vatandaşlığı başvurusunda ya da daha hızlı bir iş bulmanızda size yardımcı olur. Hangi kursun sizin için en uygunu olduğuna birlikte bakıyoruz.

Hollandaca öğreniyorsunuz: Huis van het Nederlands Brussel- Brüksel Flamanca Evi kurumunda Hollandaca derslerine kayıt yaptırabilirsiniz.

Belçika’da oturuyorsanız dil öğrenmeniz önemli. Diller iş arama sürecinde ve çocuklarınızın okuluyla iletişimde yararlı olur. Bu nedenle biz Hollandaca öğrenmenize yardımcı oluyoruz. Bu amaçla Brüksel Flamanca Evi ile birlikte çalışıyoruz. Onlarla beraber sizin nerede ve ne zaman kurs alabileceğinizi inceliyoruz.

İş bulma süreci: İş arıyorsanız sizi Actiris kurumuna yönlendirebiliriz.

18 ile 65 yaş arasındasınız ve halen iş bulamadınız mı? Sizi Brüksel’de iş arama sürecinize yardımcı olacak Actiris kurumuna yönlendiriyoruz. Böylece Actiris’in sunduğu dil çekleri, eğitim çekleri gibi sizi iş piyasına hazırlayacak hizmetlerle tanışma imkanınız olacak.

Yurtdışından üniversite diplomanız mı var? Diploma Denkliği Ekibimiz size ücretsiz yardımcı olacaktır.

Toplumsal Hayata Katılım: Atölyeler, iş, eğitim ve boş zaman üzerine rehberlik

Toplumsal yaşama aktif katılarak ve daha çok insan tanıyarak Brüksel’de kendinizi evinizde hissetmek istiyorsunuz. Gönüllü çalışma, spor, kültür veya Brüksel’deki sivil toplum örgütlerinin çalışmaları gibi alanlarda, ilginize göre yönlendirme yapıyoruz. Bon, organize ettiği farklı konulardaki atölyeler, bilgilendirme toplantıları ile sizin Brüksel’i eviniz yapmanızda rehberiniz oluyor.

Bireysel Rehberlik:Program danışmanınız size tüm süreç boyunca destek olacaktır.

Uyum programına başladığınız andan itibaren, danışmanınız size uyum programının tüm aşamalarında yardımcı olur. Henüz Hollandaca bilmiyorsanız ya da Hollandacanız yeterli değilse de, sorun değil. Danışmanınız sizin dilinizde ya da sizin anladığınız bir dilde konuşur. Gerekirse tercüman temin eder. Tüm sorularınızı ona yöneltebilirsiniz.

Sizin gelecek planlarınızdan yola çıkarak, bunları nasıl gerçekleştirebileceğimize birlikte bakıyoruz. Danışmanınız ayrıca sizin ihtiyaçlarınıza da bakar: Hangi kursları almak istiyorsunuz, diploma denkliği, çocuk bakımında destek ve kreşe ihtiyacınız var mı?... Özel sorularınız için danışmanınız sizi doğru kurumlara yönlendirir.

Bon uyum kursuna kaydolmanız için 10 iyi neden

✓ Belçika’da ve Brüksel’de işlerinizi daha hızlı yoluna koyarsınız. Bu da kendinizi evinizde hissetmenizi sağlar.

✓ Sizin dilinizi konuşan yeni gelen başkalarıyla da tanışırsınız.

✓ Hollandaca öğrenirsiniz, eğer Belçika’da yaşamak ve çalışmak istiyorsanız bu size ekstra bir avantaj sağlar.

✓ Anadilinizde kursları takip edebilir ve anadilinizde kişisel rehberlikten faydalanabilirsiniz.

✓ Kendi zamanınıza en uygun kurs seçeneği. Sabah, öğleden sonra, akşam, yoğunlaştırılmış ya da daha uzun bir zamana yayılmış kurslarımızdan birini seçebilirsiniz.

✓ Öğretmenlerimizin ve rehberlerimizin pek çoğu sizin dilinizi konuşuyorlar ve bir zamanlar kendileri de bon’da uyum programı almış kişiler. Şimdi diğerlerinin uyum sağlamalarına yardımcı oluyorlar. Kursiyerlerimizin deneyimleri için https://www.bon.be/tr/tanikliklar likine bir göz atın!

✓ Toplu taşımayla kolayca ulaşılabilir yerlerdeyiz. Bizi Schaarbeek, Anderlecht ve Brüksel merkezinde bulabilirsiniz. Online kurslar için yer değiştirmek zorunda bile değilsiniz.

✓ Programı başarıyla tamamlarsanız bir uyum belgesi alırsınız. Bu sizin Belçika vatandaşlığı almanızda yardımcı olur.

✓ Diplomalarınızın denkliğini almanız ve örneğin ikamet durumunuz, iltica prosedürünüz veya Belçika vatandaşı olma isteğiniz gibi her türlü hukuksal sorularınızla ilgili yardım alırsınız.

✓ Uyum programı ücretsizdir. Uyum programına katılırsanız ayrıca bazı etkinliklere ücretsiz katılma şansınız olur.

BRÜKSEL’DE KENDİNİZİ EVİNİZDE HİSSEDİN

Uyum programına katılın!

“Brüksel’e yeni mi geldiniz ve her şey sizin için çok mu yeni? Ya da daha uzun süredir buradasınız ancak kendinizi henüz evinizde gibi hissetmiyor musunuz? O halde uyum kursu programı tam size göre bir fırsat.”

Ücretsiz olarak sunduğumuz uyum kursu programımızı kendi dilinizde ya da bildiğiniz başka bir dilde takip edebilirsiniz. Kurs esnasında Belçika ve Brüksel hakkında bir çok pratik bilgileri öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda sizinle aynı dili konuşan başka kursiyerlerle de tanışmış olursunuz. Birlikte günlük yaşamın alışkanlıklarını keşfeder ve Flamanca dilini öğrenmiş olursunuz. Tüm kurs programı boyunca size rehberlik edecek ve sizinle aynı dili konuşan bir kişisel rehberin yardımından da faydalanabilirsiniz.

Bunun yanısıra iş ve eğitim arama konusunda yardım alabilir; spor, kültür ile boş zamanı değerlendirme hakkında bilgi alabilirsiniz. Kurs programı esnasında veya daha sonra spor günlerine, tiyatro ve müze ziyaretlerine ve gönüllü çalışma aktivitelerine katılabilirsiniz.

Birçok öğretmenimiz ve rehberimiz tecrübe sahibidirler. Zamanında kendileri de bon’da bu uyum kursu programına katılmış danışmanlardır. Şimdi de yeni gelenlere yardımcı oluyorlar. Sizin neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorlar. Bu kişilere tüm sorularınızı sorabilirsiniz.

Kurs programını başarıyla tamamlayanlara resmi uyum kursu belgesi verilecektir. Bu belge, Belçika vatandaşlığını almak için başvuruda bulunduğunuzda sizin açınızdan faydalı olacaktır.

Serpil Aygun

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER