© © 2024 S-B-E Ltd

Brüksel'in Montgomery tüneli Kasım ayında yeniden trafiğe açılacak

Brüksel Ulaşım Bakanı Pascal Smet’e göre şu anda çatısı tamir edilen Montgomery tüneli, Kasım ayında yeniden trafiğe açılacak. Brüksel hükümeti, Stefania tünelinde olduğu gibi Montgomery tünelinide bir defada yenilemeye karar verdi.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

Daha önceden ilk seçenekte belirtildiği gibi eski çatıyı tamamen indirdikten sonra tüneli geçici olarak trafiğe açmak amacıyla çalısmalara ara verilecekti ve en son asamada tüneli  trafiğe yeniden kapatarak yeni bir çatı inşa edilecekti. Fakat daha sonra trafiğin çok sıkışacağını düşünerek, bu sistemin teknik olarak mümkün olmadığı anlaşıldı. Bu nedenle, onarımını bir defada yapmaya karar verildi.

En önemli çalışma Hertogstraat ve de Henri Dietrichlaan arasındaki eski çatıyı kaldırıp yeni çatıyı yerleştirmesidir. Eski çatının yıkımı 23 Mayıs'ta başlayacak. Duvarları arasına yerleştirilecek olan geçici yatay bir destek yüzünden çalışmalar sırasında tünel trafiğe kapalı kalacak.   

Çalışmalardan önce yerüstünde bir alana iskele kurmak için caddenin bir bölümü boşaltılacak.  Bu yüzden yolun her iki tarafından bir şerit Haziran ayın ortasına kadar trafiğe kapalı kalacak. Salı gün Brüksel’de bu yüzden beklenenden daha yoğun bir trafik sıkışıklığı yaşandı ve trafiğin bazı yerlerinde uzun kuyruklar oluştu.  

Aynı zamanda, Montgomery tünelinin kapanması sırasında içeriside tamamen yenilenecek.

Brüksel hükümeti tünel çatısının değiştirilmesi için 1,3 milyon Euro bir miktar öngördü. Tünel yenilendikten sonra yerüstünde ki MIVB (STIB)‘e ait tren rayları yeniden döşenecektir.   

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER