© © 2024 S-B-E Ltd

Çarşamba Çanağı

Belediye Meclis Üyesi Emel Kotaoglu Doğancan istifa etti

Bruxelles Korner 

Sait Köse

Çarşamba Çanağı

Evet bugün Perşembe ama dün gündem yoğundu bugünü bekledim .



Anlatayım,

Dünkü paylaşımın devamıdır,
Belçika'nın en büyük Belediyelerinin birinden olan ve burada yaşayan Türkler için önemli olan Schaerbeek Belediyesinde iktidarda olan Défi-LB'den istifalar arka arkaya gelmeye başladı.

47 sandalyeli Mecliste çoğunluk 24 sandalye ile sağlanıyor, dün Bernard Guillaume istifa edince bu sayı iktidar için tam 24 oldu AMA cinsel taciz suçlaması olan bir Başkan Yardımcısı oturumlara katılmadığı için bu sayı otomatik olarak zaten 23'tü, yani dün akşam fiilen iktidar çoğunluğu kaybetmişti, bugün şu saatlerde goodmove ,vergiler ve halkı ezen bir çok başka karara tepki olarak Belediye Meclis Üyesi Emel Kotaoglu Doğancan dik duruş sağlayarak hem partisi Défi'den hemde seçildiği liste Défi-LB'den istifa ederek bağımsız olarak Meclis Üyeliğini devam ettireceğini bildirmiş bulunmaktadır.

 



Şimdi ne olacak,

Brüksel Bölgesinde ,Valon ve Flaman Bölgelerinin aksine tekrar seçim yapılmıyor veya yeni bir Başkan ve Collège ( Encümen) seçilmiyor .
Ama , belediye yönetimi artık istediği kararı alamayacak, alınacak her kararda muhalefetin oylarına ihtiyaçları var . Eğer muhalefet görevini yerine getirip Meclis toplantılarında firesiz hazır bulunursa vatandaşı rencide edecek hiç bir karar geçmeyecek .

Önümüzdeki sene Ekim ayında yapılacak seçimlere kadar Belediye "affaires courantes" yani idari kararlar alınacak şekilde yönetilecek.

Sait Köse
Schaerbeek, 28 Eylül 2023

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER