© © 2024 S-B-E Ltd

ÇOCUKLAR BRÜKSEL’DE BİNFİKİR TİYATRO BAYRAMI’NDA BULUŞTU

ÇOCUKLAR BRÜKSEL’DE BİNFİKİR TİYATRO BAYRAMI’NDA BULUŞTU

ÇOCUKLAR BRÜKSEL’DE BİNFİKİR TİYATRO BAYRAMI’NDA BULUŞUYOR

Binfikir Çocuk Tiyatrosu’nun müzikli danslı çocuk oyunu GüldürİMECE 23 Nisan Pazar günü Brüksel’de seyirciye merhaba diyecek. Aynı gün Binfikir Tiyatrosu’nun yetişkinlere dönük oyunu “Yaşasın Kabare!” de sahnelenecek. 

“Rue Edouard Stuckens, 125 1140 Evere/Brüksel” adresinde bulunan Espace Toots tiyatro salonunda sahnelenecek 2 oyun tek biletle seyredilebilecek. Çocuk oyununun 13.00’de, kabarenin ise 15.00’de başlayacağı etkinlikle ilgili ayrıntılı bilginin 0484 528 902 nolu telefondan alınabileceği ve rezervasyon yaptırılabileceğini belirtildi.

2 OYUN BİRDEN!

Binfikir Tiyatrosu’nun yaptığı açıklamada “23 Nisan’da “Binfikir Tiyatro Bayramı” etkinliğimizde Binfikir Çocuk Tiyatrosu’nun 16 minik oyuncusu müzikli danslı çocuk oyunumuz GüldürİMECE, yetişkin grubumuz Binfikir Tiyatrosu da “Yaşasın Kabare!” adlı komedimizle seyirciye merhaba diyecek.
Bu sene sahnelenen Yaşasın Kabare! adlı kabaremizde, boşanma, kadın sorunları ve akıllı telefon ve internet kullanımı komediyle sahneye taşınıyor.
GüldürİMECE adlı müzikli danslı çocuk oyunumuzda ise sevgi ve dayanışmanın önemi çocukların anlayacağı dilde ve bazı geleneksel Türk tiyatro ögeleri kullanılarak anlatılıyor. Karagöz-Hacivat, Nasrettin Hoca, Keloğlan gibi çocukların kahramanları farklı bir yorumla sahneye taşınıyor. Belçikalı kahraman Şirinler ise bir şarkı ve dansa konu ediliyor.” denildi.

SOKAĞI TİYATROYA TAŞIYORLAR

Binfikir Tiyatrosu Genel Sanat Direktörü Erdinç Utku  “ ‘Tiyatroyu sokağa, sokağı tiyatroya taşımak’ ve ‘herkes için tiyatro’ sloganlarıyla yola çıkan Binfikir Tiyatrosu, 2008 yılından beri çocukların ve gençlerin gözlerindeki ışıltıyı sahne ışıklarıyla buluşturuyor. Dil bayrağımız Türkçeyi yıllardır Belçika sahnelerinde gururla dalgalandırıyoruz. İki ayrı grup halinde yaptığımız çalışmalarla çocuk tiyatromuzda 15-20 minik, yetişkin tiyatromuzda da 10-15 genç ve yetişkin tiyatro yapıyor. Her yıl bir çocuk bir de yetişkin oyunu olmak üzere en az 2 oyun sahneliyoruz. Geçen yıl bir de ‘Next Generation Please!’ Festivali için ‘Belçika’nın Kibeleleri’ oyununu hazırladık ve Bozar festivalinde sahneledik.
Binfikir Tiyatrosu Belçika’daki toplumsal sorunları ve Türk toplumu- Belçika ilişkilerini mizahi tiyatral bir dille sahneye taşıyor ve bu konuları tartışmaya açıyor.”  dedi ve “Yaşasın Kabare! adlı oyunumuzu tiyatromuzda yetişen Vedat Yeşilyurt’un yönetmesi gurur kaynağımız.  13 yıl oyunculuktan sonra 2 yıldır yönetmen koltuğunda. Belçikalı Türkleri ‘önce tiyatro seyircisi,  sonra tiyatro oyuncusu sonra da yönetmen yapmak’ aslında Oğuz Abi’nin (Oğuz Aral) ‘Gırgır Modeli’nin tiyatroya uyarlanmış halidir.” şeklinde konuştu.


————————————————————

Binfikir Tiyatro Bayramı
23/04/2023

Espace Toots
Rue Edouard Stuckens, 125 
1140 Evere

GİRİŞ
Tek biletle 2 oyuna birden: 12 yaş ve altı = 6 Euro 
yetişkin = 12 Euro (kasada 8/15 Euro)

GüldirİMECE
Müzikli danslı çocuk oyunu
23/04/2023
13.00

Yazan: Erdinç Utku
Yöneten: İMECE usulü (Serpil Aygün, Funda Kayalı, Aylin Çolaker, Erdinç Utku ve minikler)

Binfikir Çocuk Tiyatrosu oyuncuları:
Ada/Beyza/Derin/Ela/Elif/Fatma/Leo/Mehmet/Nehir/Ozan/Rana/Sahil/Sıla/Yusuf/Zeynep/Zeynep Naz

Yaşasın Kabare!
Ortaya karışık komedi
23/04/2023
15.00

Yazan: Erdinç Utku
Yöneten: Vedat Yeşilyurt
Müzik ve düzenleme: Kadir Kankılıç

Binfikir Tiyatrosu oyuncuları:
Aylin Çolaker/Beyza Erbaşı/Eda Yeşilyurt/Emre Utku/Hanedan Kumcu/İbrahim Koç/Mesude Aytekin/Sudenaz Demir/Vedat Yeşilyurt

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER