Dört Belçikalı dan biri maddi sıkıntılardan dolayı bir hafta tatil yapmayı göze alamıyor
HABERBelçikalıların dörtte birisi, maddi sıkıntılardan dolayı yılda bir hafta tatil yapmayı göze alamıyor. Bu sonucu FPS Ekonomi İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen AB-SILC anketi, belirledi.
Bruxelles Korner
Zehra Özer
Ayrıca anket 2016 yılında Belçika nüfusunun yüzde 6’sının, ciddi anlamda maddi yoksunluk ile karşı karşıya olduğunu gösterdi.
Maddi yoksunluk
Birisinin maddi yoksunluk çekmesi toplumun olağan yaşam standardını göze alamadığı anlamına gelir. AB-SILC anket maddi yoksunluğu, imkanının çok sınırlı olması nedeniyle toplumda ortalama yaşam standardını sembolize eden belirli eylemleri yapamamak ile ölçüyor.
Bunlardan birkaç tanesi örneğin, yılda bir hafta evinin dışında tatil yapabilmektir, hiç beklenmedik bir gideri karşılayabilmektir veya gerektiğinde yeni bir TV alabilmektir. Birisi bunlardan en az dördünü göze alamaz ise, ciddi anlamda maddi yoksunluk içinde yaşadığı anlamına gelir. Böylece Belçika nüfusunun yüzde 6'sının, ciddi maddi yoksunluk ile karşı karşıya olduğu belirlendi.
Madde yoksunluğu gibi farklı unsurlar arasında açık bir dengesizlik vardır. Televizyonunu yenilemek (nüfusun yüzde 0,7 ‘si için imkansızdır) ya da telefonunu yenilemek (yüzde 0,1 için) bu pek bir sorun olmuyor ama beklenmedik bir gider ile karşı karşıya kalmak (1.100 Euro’luk beklenmedik bir gider) Belçika nüfusunun yüzde 26’sı için büyük bir sorun olduğundan emin olun. Ayrıca nüfusun (yüzde 26’sı) dörtte birinden daha fazlası finansal nedenlerden dolayı bir hafta dahi olsa yıllık tatile gidemiyor.
6.000 'den fazla Belçikalılar arasında anket tarafından belirlenen: On kişiden biri maddi imkansızlıktan dolayı hobilerini gerçekleştiremiyor veya sosyal faaliyetlere katılarak ilişkilerini geliştiremiyor.
Beş Belçikalıdan biri (yüzde 22’si) ailesinin her ay maddi anlamda çok zorluklar yaşadığını ve ayı zar zor çıkarmak için mücadele ettiğini iddia ediyor. Anketin sonucuna göre 2008 yılında başlayan ekonomik krizden bu yana, sübjektif yoksulluk yüzde 20’nin altına hiç inmedi.
İlginizi Çekebilir