© © 2024 S-B-E Ltd

Dünyanın en şaşırtıcı trafik cezaları ve tuhaf sürüş kuralları

Dünyada, ülkeden ülkeye farklılık gösteren trafik kuralların en ilginç olanları sizin için derledik. Araç kullanırken çıplak üst vücut veya parmak arası terlik ile sürüş yasağından kucağında bir evcil hayvan bulundurma ihlaline kadar, dünyanın en garip trafik cezalarını aşağıda sıraladık.

Bruxelles Korner - Zehra Özer

İngiltere'de yolun kenarından yürüyen bir yayayı veya bisikletliyi yollarda oluşan su birikintisi ile ıslatan araç sürücüleri 100 ila 5 bin pound (116 ila 5.800 avro) arası para cezası ve üç ceza puanı alma riskini taşır.  Aynı zamanda araç kullanırken kucağında bir evcil hayvan bulundurmak da yasaktır.

Yine İngiltere'de ani idrar yapma ihtiyacını gidermek zorunda olan sürücüler sadece kendi aracının sağ arka tekerine işeyebilir. Arka sağ tekerinden farklı bir yere ișemek bir suç olarak kabul edilir ve karșılığında 80 pound (93 avro) para cezası vardır.  

Tayland'da, İspanya'da olduğu gibi çıplak üst vücut ile araç kullanmak yasaktır. Aynı zamanda havalar sıcak da olsa  çıplak üst vücut ile bisiklet veya tuk-tuk kullanmak da yasaktır.

Nüfusu bir hayli yüksek olan Filipinler de trafik sıkışıklığını azaltmak için garip bir kural konmuştur. Aracının plaka numarası 1 veya 2 rakamıyla sonlanan sürücüler pazartesi günleri, 3 veya 4 rakamıyla sonlanan salı günleri ve 5 veya 6 rakamıyla sonlanan çarşamba günleri trafiğe çıkamaz. Hastalık gibi acil durumlarda kural geçerliliğini yitirir. Peki ya haftanın diğer günleri?

İspanya'da ayağında parmak arası terlik ile araç kullanmak, kolunu veya vücudunun herhangi bir kısmını araç kullanır iken camdan dışarı çıkarmak ve otomobillini halka açık yerlerde yıkayanlara da para cezası kesilir. Aynı zamanda ister şapka olsun ister kulaklık, kulağı kapatan herhangi bir nesne takmak da yasaktır.

Fransa'daki tüm sürücülere araçlarında bir alkol testi cihazı önerilir, bu sadece önerilmektedir henüz bir kural haline getirilmemiștir. Araçlarda meçburi bulunması gerekenler: bir flüoresan yelek, bir uyarı üçgeni, büyük farlar için yedek ampul ve bir ilk yardım çantası.

Rusya'da Moskova polisi, bir aracın 'çok kirli' olduğuna karar verip sürücüsüne para cezası kesebilir. Ayrıca, Hollanda da ve İngiltere de aracın plaka numarası kirden dolayı okunamaz halde olması para cezasıyla cezalandırılır.

Güney Afrika'da hayvanlara çok özen gösterilir. Araç sürücüleri, yoldan geçen hayvanlara yavașlamadığı ve gerektiğinde  duraklamadığı takdirde cezalı duruma düșer.

Almanya dünyada, otobanlarda hız sınırının uygulanmadığı tek ülkedir. Almanya otobanlarında istendiği kadar hız yapılabilir ancak otobanda duraklamak yasaktır. Benzinin bitmiş olması istisna bir durum olarak karșılanmaz. Otobanda benzinin bitmesi  sürücünün sorumsuzluğu olarak nitelendirilir ve ciddi cezası vardır.  Bazı durumlarda sürüș yasağı bile alınabilir.

İsviçre'de pazar günleri araba yıkamak yasaktır çünkü her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması gerekir. Medeniyet bu olsa gerek.

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Maryland eyaletinde araç kullanırken küfür etmek yasaktır. Kansas eyaletinde ise aracın lastiklerini gıcırdatarak ilerlemenin 500 dolar para cezası vardır (438 avro). Arkansas eyaletinde akşamları saat 21:00'den sonra alkolsüz içecek ve sandviç satılan yerlerde korna  çalmak yasaktır. Ve inanılır gibi olmasa da Oklahoma eyaletinde aracı ile seks yapmayı yasaklayan bir yasa var.

Avustralya'da, bir benzin istasyonunda yakıt ücretini ödemek için kasaya giden sürücü pompa bașında bıraktığı aracını kilitlemediği takdirde 476 Avustralya doları (300 avro) para cezasına çarptırılabilir. Aynı zamanda, bir hız kamerası veya yaklaşmakta olan bir polis aracı için farlarla karşıdan gelen sürücüleri  uyarmak da yasaktır.

Danimarka'daki sürücüler araçlarıyla hareket etmeden önce, arabanın altında uykuya dalmış bir çocuk  bulunmadığından emin olmak için aracın alt kısmını kontrol etmek zorundadır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER