© © 2024 S-B-E Ltd

Eğitim bakanı Caroline Désir'in kabinesinde 50 paket kokain ele geçirildi

Belçika'da Valon-Brüksel Federasyonu'nun Eğitim Bakanı Caroline Désir'in (PS) kabinesinde yapılan aramada 50 paket kokain ele geçirildi. Bu haber 'La Dernière Heure' gazetesi tarafından açıklandı. Habere göre Parlamento Üyesi Fadila Laanan'ın (PS) oğlu davayla ilgili tutuklandı. Kabine de ekonomist olarak çalışan Laanan'ın oğlu davanın ortaya çıkmasıyla derhal görevden alındı.

Bruxelles Korner – Zehra Özer

Belçika'da Valon-Brüksel Federasyonu'nun Eğitim Bakanı Caroline Désir'in (PS) kabinesinde yapılan aramada 50 paket kokain ele geçirildi. Bu haber 'La Dernière Heure' gazetesi tarafından açıklandı. Habere göre Parlamento Üyesi Fadila Laanan'ın (PS) oğlu davayla ilgili tutuklandı. Kabine de ekonomist olarak çalışan Laanan'ın oğlu davanın ortaya çıkmasıyla derhal görevden alındı.

'La Dernière Heure' gazetesi aynı zamanda şüphelinin tutuklandığı esnada 10 bin avro nakit para ele geçirildiğini, açıkladı. Habere göre geçen yılın Aralık ayında Eğitim Bakanı Caroline Désir'in kabinesine düzenlenen baskın şu ana kadar gizli tutuldu.

Geçmişte Fransızca Konuşan Topluluğun Gençlik ve Kültür Bakanı olan Fadila Laanan, şu anda Brüksel-Başkent Parlamentosu ve Fransızca Konuşan Topluluğun Parlamentosu üyesidir.

Eğitim bakanı Désir'in sözcüsü Jean-François Mahieux, davanın nasıl gün yüzüne çıktığını, şöyle anlattı: "Biz, 15 Aralık Çarşamba akşamı kabine çalışanımızın uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bir soruşturma sırasında tutuklandığının duyumunu aldık. Ertesi gün güveni suiistimal etmekten dolayı hakkında görevden alma işlemi başlatıldı. Daha sonra kendi çabamız ile onun ofisinde arama yaparak  50 adet uyuşturucu paketi bulduk. Kabinemiz bunun üzerine bir ceza avukatıyla irtibata geçti. 17 Aralık Cuma günü şüphelinin ofisinde arama yapmalarını sağlayarak emniyet güçleri ile işbirliği içinde olduk. Kendi bulduğumuz uyuşturucu paketlerin dışında herhangi bir şey bulunmadı. Davayla ilgili başka hiçbir çalışanımızın sorgulanmadı. Ayrıca, kabinemize herhangi bir baskın düzenlenmedi, mevzu anlattığım gibi cereyan etti," dedi.  Şüpheli Haren cezaevine kapatıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER