© © 2024 S-B-E Ltd

Gent-Blaarmeersen rekreasyon alanında çadırda tek başına ölen gencin Facebook'taki ümitsiz çığlıkları

"İçin acısada, daima gülümsemek." 19 yaşındaki Jordy Brouillard'ın kısa ömründe genellikle hep zor günler yaşadığı, Facebook sayfasındaki paylaşımlarından anlaşılıyor. Geçen hafta sonu genç Gent şehrinin Blaarmeersen Spor ve Dinlenme parkı’nda çalılıkların arasında gizlenmiş bir çadırda ölü olarak bulundu. İlk bulgulara göre evsiz Brouillard, muhtemelen açlık ve susuzluktan öldüğü tespit edildi.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

Jordy Brouillard neredeyse tüm hayatını devlet bakım kurumlarında geçirdi. Belçika’nın yasalarına göre, on sekizinci doğum gününden sonra artık yaşını doldurduğu için bakım kurumunda kalması mümkün değildi, ve Brouillard bağımsız olarak kendi haline bırakıldı. Ancak onun gerçekte ne kendine bakabilme durumu vardı nede o kapasitesi vardı. Aktivist ve gazeteci olan Saskia Van Nieuwenhove’ye göre onun ölümü o dönem içinde sosyal görevliler tarafından yeterli takip edilmediğinden kaynaklanıyor.    

Sosyal görevliler ise gencin takibi için yeterli çaba gösterdiklerini, ancak gencin kendisi yardım sistemlerini reddettiğini vurguladı. O kendi haline bırakıldığında bir dönem için bağımsız olarak bir stüdyoda yaşadı, ama sonunda kendisi yardım hizmetleri ile tüm bağlarını koparmaya karar verdi. 

Genç tek başına kalmıştı. Ailesi ona hayatı boyunca hiç bakmadı ve onun bir arkadaş çevresi hemen hemen hiç yoktu.  Evsiz gencin Facebook sayfasında paylaştığı, çaresizliğini dile getiren birkaç umutsuz çığlığı var. O 18 Haziran'da: "Onlara ihtiyacın olduğunda nerede bu arkadaşlar?" İki gün sonra ise Brouillard artık çaresiz durumuna daha fazla dayanamayacağını yayınlanmış. Bir başka paylaşımında: Güçlü kalmanın ve aynı zamanda gülümsemenin ne kadar zor olduğuna değinmiş.    

Genç geçen hafta sonu Gent’tin Blaarmeersen Spor ve Dinlenme parkı’nda bir çadırda ölü olarak bulundu. Yoldan geçen biri, rekreasyon alanında çalılıkların arasında gizlenmiş bir çadırda gencin cansız bedenine rastladı. Brouillard muhtemelen açlık ve susuzluktan öldüğü tahmin ediliyor. Savcılık ölümünü araştırıyor. Vücudunun dış görünümünde hiçbir darp veya şiddet belirtisine rastlanmadı.  

O 18 yaşına kadar, Aalst kentinde bir devlet bakım kurumunda kaldı. Yaşı 18’i doldurduğu için birazda yer kısıtlığından oradan ayrılmak zorunda kaldı. Brouillard bir kriminal olmadığı için, ona çocuk hakimlerin önlemleri uygulanamadı. Özel bakım’da onun için bir seçenek değildi çünkü o bir engelli’de değildi. Mümkün olan yardımlar ise Jordy Brouillard tarafından kabul edilmedi ve böylelikle sokakta yalnız kaldı.   

Belçika'da yaşanan trajik olay savunmasız gençlerin denetim sistemi hakkında tartışma yarattı.

Flaman Gençlik Refah Kurumunun sözcüsü Peter Jan Bogaert, sorunu tanımladı: "Genç erişkinler genellikle gençlik yardım hizmetlerinden topluma geçiş ile başa çıkmak için yeterince güçlü değiller," dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER