© © 2024 S-B-E Ltd

Gent-Dampoort kavşağındaki yol çalışmalarının tamamlanmasıyla, Dampoort göbeğinde kutlama yapıldı

Gent'te 3 yıl önce başlatılan trafiğin yoğun olduğu Dampoort kavşağındaki yol çalışmalarının tamamlanması ile birlikte, sabah ve akşam saatlerinde trafik stresine maruz kalan Dampoort sakinlerinin çilesi sona erdi. Dampoort’tun göbeğinde bando eşliğinde düzenlenen tören kutlaması mahalle sakinlerine büyük bir mahalle partisine dönüştürüldü.

Bruxelles Korner – Zehra Özer

Gent’tin Yollar ve Trafik Kurumu (Agentschap Wegen en Verkeer) 2021'in bahar aylarında Gent şehrinin trafik akışında önemli bir rol oynayan Dampoort'taki yoğun trafik kavşağını daha kullanımlı ve daha güvenli hale getirmek için büyük yol çalışmalarını başlatmıştı. Çalışmalarda Dampoort İstasyonun arkasında bulunan Antwerpenplein Meydanı'ndaki otobüs durakları da tamamen değiştirildi.

Yollar ve Trafik Kurumu, geçen hafta Cuma günü yol tadilatının son çalışmalarını tamamladıktan sonra bir tören kutlamasıyla son 3 yılda Dampoort'ta yaşanan trafik kaosuna katlanan mahalle sakinlerine, sabırlarından dolayı Dampoort göbeğinde parti düzenleyerek teşekkür etmek istedi.

Atıştırmalıklar ve içecekler ile keyifli bir piknik havasında hazırlanan mahalle partisi, yerel halkın bir bando eşliğinde Dampoort'un etrafında yürümesinin ardından başlatıldı. Kötü hava şartlarına rağmen kutlama töreninin çok sayıda katılımcısı oldu.

Gent-Dampoort trafiği aslında Paskalya tatilinden bu yana büyük ölçüde normale dönüştürülmüştü. Sadece otobüs durağı yerlerinin değiştirilmesi ve bazı yolların belirli kısımları trafiğe açılması gerekiyordu. Trafik ışıklarının düzenlenmesi henüz tamamlanamadı ve önümüzdeki haftalarda halledileceği belirtildi.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER