© © 2024 S-B-E Ltd

Gent’te huzurevi WZC De Liberteyt çok kültürlü mahallede sergi düzenledi

WZC De Liberteyt, Gent Şehri'nin 128 uzun süreli ve 3 kısa süreli bakım yatağı bulunan beş huzurevinden biridir ve yaşlılara ev koşullarında en iyi bakım hizmeti sunulur. Bunun yanı sıra sıcak, samimi ve açık bir atmosfer içinde aktif ve bağımsız bir yaşam ve ikamet yeri sağlanır.

Bruxelles KOrner – Zehra Özer

WZC De Liberteyt, Gent Şehri'nin 128 uzun süreli ve 3 kısa süreli bakım yatağı bulunan beş huzurevinden biridir ve yaşlılara ev koşullarında en iyi bakım hizmeti sunulur. Bunun yanı sıra sıcak, samimi ve açık bir atmosfer içinde aktif ve bağımsız bir yaşam ve ikamet yeri sağlanır. WZC De Liberteyt açık bir bakım evidir, aynı zamanda sosyal ilişkilerin sürdürebileceği bir yerdir.

- İnsanlara kişisel yaklaşım - Aktif ve bağımsız kalmak - Sosyal temaslar - Ev gibi bir ortam - Açık bir ev

Huzurevimizde SAMEN, (BERABER) çalışmak ve yaşamak fikrini sürekli ön planda tutuyoruz. Biz birlik içinde olmayı hedefliyoruz ve birbirimize ihtiyacımız olduğunu empoze ediyoruz. Gent 150 farklı milliyetin yaşadığı  büyük kültürel çeşitliliğe sahip olan bir şehirdir. İlk sırada Türkler, ikinci sırada  Bulgaristanlılar ve üçüncü sırada Faslılar gelmektedir. Son zamanlarda savaş durumları nedeniyle birçok Suriyeli ve Ukraynalı da Gent şehrinde yaşamaktadır.

Huzurevimiz, hem çalışanları ve gönüllüleri, hem sakinleri ile çeşitlilik ve kapsayıcı bir yönetimin mükemmel bir örneğidir. Biz çalışanlarımızla birlikte çeşitliliğimizi kucaklamak amacıyla, Gent’tin çok kültürlü bir mahallesinde erişilebilir bir sergi düzenlemek istedik. Sergimizde OCUP vzw derneği ve mahalle sakinleri tarafından kendimizi son derece hoş karşılanmış hissettik. Biz, huzurevi olarak çeşitlilik talebine cevap vermek ve bu konuda proaktif olarak hazırlık yapmak istiyoruz. Bu nedenle, Wondelgemstraat da bulunan Sint-Jozefkerk kilisesinde faaliyetlerimizi sergi ve hedefe yönelik atölye çalışmaları aracılığıyla değişik kültürlü insanlara  sunduk. Her birey eşsizdir ve etnik kökeni, cinsiyeti, dili, dini, ve cinsel yönelimi vs. her ne olursa olsun eşit imkanlara sahip olmayı hak ediyor.

Studio X-pressief olarak, son üç yılda sanatın insanları birleştirdiğini defalarca kanıtlamış olduk. Bu yüzden, gururla SAMEN (Beraber) adını verdiğimiz bu sergimizi sunuyoruz.

SAMEN sergimizle şu temalara değiniyoruz:

1. İlk konseptimiz, huzurevi sakinlerin yaşam öykülerinden yola çıkıyor. Herkesin hayatı birinden farklı olmakla birlikte aynı zamanda bir o kadar da bireyseldir ki herkes kendi yolculuğunu düşe kalka sürdürür. Bunu, bazı huzurevi sakinlerimizin Japon Kintsugi tekniği ile yaptıkları eserlerde kelimenin tam anlamıyla görebilirsiniz.

2. İkinci konseptimiz, yaşam grubu faaliyetlerin zanaat yönünü sunuyor. 2022 ve 2024 Fair Fashion Fest için yapılan tasarımlar sergilenmektedir. Bu eserler, sakinler, çalışanlar ve gönüllüler ile birlikte özenle tasarlanmıştır.

3. Üçüncü konseptimiz, yaşamı bir kısır döngü olarak ele alıyor; Hayat başından sonuna kadar, sevinç, büyümek ve nihayetinde vedalarla dolu bir yolculuktur. Veda etmek, hayatın kaçınılmaz bir parçasıdır. Bu zor anları anlamamıza ve işlememize yardımcı olan yöntemleri, ritüelleri ve gelenekleri sergiliyoruz. Palyatif yaklaşımımız sıcak ve huzur vericidir, her hayatın güzelliğine ve değerine dikkate alıyoruz. Hayat ve vedanın üzerinde düşünmenizi ve kendi deneyimlerinizi ve duygularınızı yansıtmanıza davet ediyoruz.

Woonzorgcentrum ( Huzurevi) De Libertey Ekibi

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER