© © 2024 S-B-E Ltd

Göçmen kadınlar genellikle iki kat daha fazla aile içi şiddete maruz kalıyor

Göçmen kökenli kadınlar genellikle içinde bulundukları durumlarından dolayı iki kat daha fazla aile içi şiddete maruz kalıyorlar. Sorunu ele almak için, Eşit Haklardan sorumlu olan Brüksel Devlet Sekreteri Bianca Debaets (CD &V) savunmasız kadınların daha iyi korunabilmesi için bir kolokyum organize ediyor.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

Aile içi şiddet - 2015 yılında polis Brüksel Bölgesinde 2401 aile içi şiddet raporu kaydetti. Bu sayı aslında büyük olasılıkla çok daha yüksek olduğu var sayılıyor çünkü aile içi şiddet mağdurlarının tümü uğradığı şiddeti rapor etmiyor.

Özellikle göçmen kökenli kadınlar içinde bulundukları durumlarından dolayı uğradıkları şiddeti rapor etmekten kaçınmaya daha çok meğililer. Göç ettikleri ülkede oturum haklarını kaybetme korkusu veya bilgi eksikliği ve geniş ağlardan faydalanamamaları, onları daha savunmasız hale getiriyor.

Belçika'da göçün ana nedeni aile birleşiminden kaynaklanıyor ve eşler bu nedenle Belçikaya geliyorlar, göç eden eşler başta kadınlardan oluşuyor (yüzde 72). Bu göçmen kadınlar normalde koruma altına alınıyor, ama bir istisnası vardır.  

"Resmiyete oturum hakkını  alamamış kadınlara bu koruma sağlanamıyor. Yani bu onlar için evlerini terk edip durumlarını Devlet Göçmen Dairesine bildirdiklerinde  ülkelerine geri gönderilme anlamına geliyor. Bu şekilde bu insanları mağdur oldukları evlerinde kalmaları için mecbur ediyoruz," diyor Devlet Sekreteri Debaets.

İş
Başka bir sorun ise eşlerine maddi yönden muhtaç olmalarıdır. Brüksel'de Avrupalı kökenli olmayan kadınların sadece yüzde 41'i çalıştığı görünüyor. Erkeklerde bu oran yüzde 71 ile daha yüksektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER