© © 2024 S-B-E Ltd

'Her üç günde bir kişi aile içi şiddet sonucu yaşamını yitiriyor'

Belçika’da her üç günde bir kişi aile içi şiddetin etkilerinden yaşamını yitiriyor. Bunu, Şiddete Karşı Hareket Derneği söylüyor. Dernek bu nedenle, Flaman hükümetinin desteği ile şiddete karşı koymak için bir kampanya başlattı. #BAKIŞLARINIBAŞKAYÖNEÇEVİRME başlığı altında bir video çekimi dağıtarak insanları "şiddet hakkında konuşmalarını, tabuyu kırmalarını ve görmemezlikten gelmemeleri için teşvik ediyor."

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

Şiddete Karşı Hareketi,  kampanyası ile öncelikle  "aile içi şiddetin etrafında olan tabuları kırmak istiyor." "Biz konu hakkında konuşmuyoruz. Biz şiddet yokmuş gibi davranıyoruz," diyor dernekten Koen Dedoncker. "Ama biz bu şekilde davranmakla şiddete maruz kalan aileler, her geçen gün daha kötü haller alan bir şiddet girdabın içine sürükleniyorlar. Daha erken müdahale etmek gerekiyor", diyor.

Bir basın açıklamasında belirtildiği gibi, derneğe göre, Belçika’da  yedi ailelerden biri aile içi şiddete maruz kalıyor. "Ayrıca yapılan araştırmalar mağdurların ortalama 35 şiddet olayı yaşadıktan ancak polise rapor etmeye cesaret edebildiklerini gösteriyor, buda yardım istemeden önce ortalama iki yıl taciz edildikleri bir ilişkinin içinde yaşamaları demektir."  

"Orada şiddet uygulandığını bilen birisi her zaman vardır, ama kimse durumdan bahsetmek istemiyor çünkü müdahale ettiğimiz zaman durumu daha kötü hale getirmekten korkuyoruz," diyor dernekten Mieke De Schepper. "Ama gerçek anlamda harekete geçerek müdahale etmek gerekir."

Kampanya video çekimi hem aile içi şiddet tanıklarına, hem mağdurlarına hemde faillerine yönelik adım adım yardım planı sunarak eşlik ediyor ve çeşitli kılavuzlarla yol gösteriyor. Buna ek olarak, aynı zamanda farklı şehirlerde aile içi şiddetini daha geniş kitlelerle konuşulur hale getirmek amacıyla, Ernst Löw ve Deborah Ostrega müzikal performanslarının gösterileri planlanıyor.

Son olarak, dernek aile içi şiddet mağdurlarını veya tanıklarını Flaman hükümetinin 1712 istismar yardım hattına çocuğa ve aile içi şiddeti bildirmelerini için teşvik etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER