© © 2024 S-B-E Ltd

“Toplumumuzun sesi, kulağı olacağız”

Vilvoorde Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Kadir Duran: “Toplumumuzun sesi, kulağı olacağız, artık belediyenin kapısının önünde beklemeyeceğiz, haklarımızı kullanacağız. Vilvoorde’de yaşayan göçmenleri anlayacak ve onların hakların savunacak tek parti Fouad Ahidar’dır.”

“Toplumumuzun sesi, kulağı olacağız”

Vilvoorde Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Kadir Duran: “Toplumumuzun sesi, kulağı olacağız, artık belediyenin kapısının önünde beklemeyeceğiz, haklarımızı kullanacağız. Vilvoorde’de yaşayan göçmenleri anlayacak ve onların hakların savunacak tek parti Fouad Ahidar’dır.”

13 Ekim’de Belçika’da yapılan yerel seçimlerde, göçmen politikalarına ağırlık veren Fouad Ahidar partisi 28'i Brüksel'de ve biri Vilvoorde'da olmak üzere 29 belediye meclis üyesi çıkardı.

Parti, Flaman Bölgesi’ndeki aşırı sağcı, milliyetçi rüzgâra karşı Anvers, Gent ve Mechelen şehirlerini geride bırakan Vilvoorde’de bir temsilci meclise gönderdi.

Brüksel merkezde ise ilk adaylığında Malçikan Ayse Team, Fouad Ahidar partisi'nden 1031 oy alarak belediye meclisine girdi.

Fouad Ahidar temsilcilerinin belediyelerde seçilecek beş başkan yardımcısı arasına girmesi bekleniyor.

“Bu, bir zaferdir”

Belçikalı Türk intelijansiyası içerisinde önemli bir isim olan Belçika doğumlu Kadir Duran, sonuçları zafer olarak nitelendiriyor. Duran, 13 Ekim’de Belçika’da yapılan yerel seçimlerde, 20 yıldır ikamet ettiği Vilvoorde Belediyesi’nde, Fouad Ahidar’dan dördüncü sıra meclis üyesi adayı olarak seçimlere girdi.

Fouad Ahidar’ın, Belçika’nın milliyetçi bölgelerinden Vilvoorde’e seçime girme fikrinin sahibi Duran, kendisi Vilvoorde Belediye Meclisi’ne giremese de hazırladığı partisinden listede üçüncü sırada yer alan Fas kökenli Mimoun Benamar aldığı oyla Vilvoorde Belediye Meclisi Üyesi oldu.

Duran “Toplumumuzun sesi, kulağı olacağız, artık belediyenin kapısının önünde beklemeyeceğiz, haklarımızı kullanacağız. Vilvoorde’de yaşayan göçmenleri anlayacak ve onların hakların savunacak tek parti Fouad Ahidar’dır. Bu sonuçlarla belediye sosyalist partiden sağ partiye geçti. Din derslerinin okullardan kaldırılması talebinde bulunulduğu, sağ oyların yükselişte olduğu, göçmenlere asimilasyon programı uygulanmasının planlandığı Flaman Bölgesi’nde böylece partimiz çok önemli bir kazanım elde etti ve bir ilke imza attı. Çok az adayla seçime katıldık ve ikinci adayımız sadece 30 oy eksik aldığı için seçilemedi. Çalışmalarımız devam edecek, programım temsilcimiz tarafından önerge verilecek. Vilvoorde Belediyesi’nin sorunlarının başında gelen dil, çöp, güvenlik ve konut sorunlarının çözümünde aktif rol oynayacağız.” şeklinde konuştu.   

Çözüm önerileri

Duran, partisinin Vilvoorde Belediyesinde yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri hakkında ise şu açıklamayı yaptı: “Belediyemizde birçok kişi Flamanca dilinde kendini ifade etmekte zorluk çekiyor. Bu yüzden ilk olarak yurttaşların Flamanca'dan en az dört farklı dilde kendisini ifade edebilmesi için bir ofis kurulması talebinde bulunacağız. İkinci olarak vatandaşlarımızın atık çöp poşetlerini Schaerbeek gibi belediyelere bırakarak büyük ceza riskleriyle karşı karşıya kalmalarını engellemek için çöp poşetlerinin fiyatlarını düşürmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımız, böylece pahalı poşet almaktan kurtularak ceza ödemek zorunda kalmayacak. Belediyenin özellikle zor durumdaki aileler için çöp poşeti çeki vererek yardımcı olması için çalışacağız. Vatandaşlarımızın hâlihazırda karşılaştığı cezalara maruz kalmamaları için mücadele vermeyi planlıyoruz.  

Konut sorunuyla ilgili olarak da Villevoorde’de bulunan 70 bin metrekareden fazla boş binayı, sosyal konut bekleyen binden fazla aileye kiralanması yönünde ev sahiplerinin teşvik edilmesi, aksi hâlde bu evlerden vergi alınmasını istiyoruz. 

Bir diğer konu, Villevoorde'daki ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi. Yeni tüccarların, belediye tarafından desteklenecek web siteleri sayesinde muhasebe ve ticari, vergi, idari yükümlülükleri yerine getirmesinin önü açılmalı. Ayrıca mağazalarının geliştirilmesi ve tanıtılması için belirli beyannameler vermelerine izin verebilecek bazı derneklerle teşvik edilmesi önem taşıyor.

Son olarak da güvenlik konusunda polise alternatifler sunulması gerektiğini düşünüyoruz. Villevoorde’de Brüksel’e göre daha düşük maaş alınmasından dolayı emniyet teşkilatında personel sıkıntısı yaşanıyor. Dolayısıyla bu konuda alternatif oluşturmamız, bu görevleri üstlenebilmesi için yardımcı polis memuru veya barış muhafızı yetiştirilmesi veya polisin çalışma saatlerinin  daha esnek hâle getirilmesi gerekiyor. “

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER