© © 2024 S-B-E Ltd

Zaventem intihar saldırganlarından birinin Türkiye’de rüşvet ödediği iddiası

Zaventem havaalanının üç intihar saldırganlarından birisi olan İbrahim El Bakraoui, Türkiye-Suriye sınırında tutuklanmasından sonra Türkiyeden yurt dışı edildiğinde Belçika yerine Hollanda’ya gönderilmesi için rüşvet ödediği iddiasi ortaya atıldı. VTM haberleri bugün Federal savcının bu bilgisini güvenilir bir kaynaktan aldığını bildirdi.

Bruxelles Korner

Zehra Özer

 

El Bakraoui 2015 yılının yaz aylarında Türkiye-Suriye sınırında tutuklandıktan sonra Hollanda'ya gönderildi. Bu onun için daha iyiydi çünkü Hollanda'da hiç bir sabıka kaydı yoktu ve böylece anonim olarak ülkeye girebildi. Ve o sonunda 22 Mart günü, Zaventem havaalanına kardeşiyle birlikte intihar saldırısı düzenledi.

VTM Haberlerine göre El Bakraoui’nin Belçika yerine Hollanda'ya gönderilmesi için zamanında Türkiye'de rüşvet ödediği şüphesi ortaya atıldı. Onun hayatta iken bir soruşturmaya çekildiği sırasında Türkiye'de 6000-7000 euro kaybettiğini belirtiği söyleniyor. İddiaya göre ödediği rüşvet şimdi bu miktar olabilir, diye veriliyor Belçika basınında.   

Daha geçenlerde Belçika basınında, "Soruşturma komisyonunun araştırması sonucu İstanbul Polisinin İrtabat Memuru işini olması gerektiği gibi yerine getirdi ve onun hiçbir hatası bulunamadı aksine kuralları ve prosedürleri gerçekten doğru takip etti, diye verildi. Belli ki Belçikalı yetkililer, sorumsuzca iş yapmalarının bedelini taşımak yerine suçlarını üzerlerinden atabilmeleri için şimdi bir günah keçisi aramaktalar.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER