Belçika Flaman Meclisi’nin Dış Politikalar Komisyonu, Filistin'in devlet olarak tanınması yönündeki 3 yasa tasarısından birisini kabul etti. Koalisyon partilerinin yasa tasarısı kabul edilirken muhalefet partilerinin tasarısı ise kabul edilmedi. Muhalefet partisi Sosyal Demokratlar (sp.a) Milletvekili Güler Turan ise barışa bir adım atılması gerektiğini söyledi.
Flaman Meclisi Dış Politikalar Komisyonu’na Salı günü Filistin’in devlet olarak tanınması için 3 yasa tasarısı sunuldu. Başta muhalefet partisinden Sosyalistler (sp.a), Yeşiller (GROEN) ve koalisyon partileri olan Flaman Liberaller (Open Vld), Flaman Hristiyan Demokratlar (CD&V) ve Yeni Flaman İttifakı (N-VA) tasarıları oyladı.
Muhalefet partisi Sosyal Demokratlar’ın (sp.a) yasa tasarı isteği 3’e karşı 10 oy ile kabul edilmezken, Yeşiller’in (GROEN) yasa tasarısı ise 3’e karşı 10 oy ve 1 çekimser oy ile kabul görmedi. Koalisyon partileri Flaman Liberaller (Open Vld), Flaman Hristiyan Demokratlar (CD&V) ve Yeni Flaman İttifakı (N-VA) sundukları yasa tasarısı ise 10 oy ile 3’e karşı kabul gördü. Koalisyon partilerin sunduğu bu yasa tasarısı 17 Haziran’da yapılacak genel kurulda görüşülecek. Orada da yasa tasarısı kabul edilirse hükümete gidecek.
KOALİSYON PARTİLERİNİN YASA TASARISINDA NE YAZIYOR?
Flaman Meclisi’ndeki koalisyon partileri Flaman Liberaller (Open Vld), Flaman Hristiyan Demokratlar (CD&V) ve Yeni Flaman İttifakı’nın (N-VA) yasa tasarısında İsrail ve Filistin arasında kapsamlı bir müzakerenin başlatılmasının olumlu etki yaratacağı belirtiliyor. Tasarıda, Filistin ve İsrail halkının barış, güvenli ve refah içinde yaşamalarının gerektiği yazıyor.
"İSRAİL KABUL ETTİĞİ ZAMAN..."
Bundan bir kaç ay önce Sosyal Demokratlar (sp.a) olarak Filistin’i hemen ve şartsız tanıma tasarısını gündeme getirdiklerini söyleyen Flaman Bölgesi Milletvekili Güler Turan, Filistin’in tanınarak dünyadaki barışa bir adım atılması gerektiğini söyledi. “Çoğunluk partilerin tasarısı komisyon tarafından onaylanırken bizim yasa tasarımız ise reddedildi.” diye konuşan Turan, “Onların tasarısının içerisinde sadece ‘Filistin’i tanıma’ olarak geçiyor. Ve içinde ise ‘İsrail kabul ettiği zaman’ diye yazıyor. Böylelikle Flaman Hristiyan Demokratlar (CD&V), Flaman Liberaller (Open Vld) ve Yeni Flaman İttifakı (N-VA) insanların gözünü boyuyor.” şeklinde tepkisini dile getirdi. Turan, siyasi kariyerinde inanarak yapmış olduğu ve çok isteyerek sunmuş olduğu önerisinin kabul edilmediğine üzüldüğünü söyledi.
Flaman Meclisi'nde Filistin'in Devlet Olarak Tanınması İçin İlk Adım Atıldı
0
Abone olBelçika Flaman Meclisi’nin Dış Politikalar Komisyonu, Filistin'in devlet olarak tanınması yönündeki 3 yasa tasarısından birisini kabul etti.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın