Sözdeki asalete bakar mısınız; "Son pişmanlık neye yarar?" İş ișten geçti, kes sızlanmayı, yapmadan önce düşünecektin diye devamını getirdiğimiz cümledir gerçek hayatta…
"Son pişmanlık neye yarar?" Mesela efendim, bir bardak soğuk su son pişmalığın ardından bir başka içilebilir. Soğuk suyun tadına vardırır desek yeridir. Ayrıca daha az bencil, daha az konuşan daha çekilir biri de olabilirsiniz. Şımarık ve küstahça "ben hallederim yaa" meydan okumalarından "hayat zor be abi" çağresizliğine geçiş de sağlayabilir. Ayrıca çıkar uğruna insan harcamaktan vazgeçirebilir. Yola çıktıklarınızı yolda bulduklarınıza değişirseniz; hem yolunuzu kaybedersiniz, hem dostunuzu. Kaybettikten sonra size sevenlerinizi fark etmenize, çevrenizdekileri daha başka sevmenize de yol açabilir.
Son pişmanlık çok şeye yarar efendim ama her zaman değil. Mesela birinin hayatına kast edince, bile bile kalp kırınca, bir işe yaradığı söylenemez. Dolayısıyla, dengesiz ve sağlıksız insanlar için bu küçük şeyler geçersiz olabilir...
Pişmanlıklar fayda eder, nasıl eder hem de, en takatli öğretici olurlar... "bak bu işi yapacağım ama pişmanım aklında olsun" diye birşey yoktur, "ben bunu yaparsam pişman olurum" diye düşünüp vazgeçen kaç kişi var? "Birini kaybettiğimizde asıl değerini anlarız, ancak kaybedilen insan sevmiyor artık yorulmuştur yaşadığı kahpeliklerden. Hatta onu üzen insan hakkında konuşmak, onun için o konuşmalar artık tamamen vakit kaybıdır…
Bugün kendinize bir iyilik yapın, düşünmeyin o kötü insanları, unutun yediğiniz kazıkları. Bu gece uykuya dalarken bırakın kirlenmesin kalbiniz. Kimseden nefret etmeden uyursanız sabah gözlerinizi daha kolay açarsınız. Çünkü tertemiz bir kalple uyanacaksınız. Bırakın sizi kaybeden düșünsün çünkü acının sonu vardır, ama pişmanlık hep kalır…